Naute hmeichhe neih dan

9. Kan ramah chuan chhiat tawk an awm chuan a thei thei kan han che chhuak vat thin a. 3. K Lalremmawia. 2016. Zirna thenkhatah phei chuan hmeichhia za zela 80 zetin nuam an tider thin a ni. Tichian thil hriat theihna danglam bîk deuh tak a nei ta! A hrethiang ta êm êm mai a nih chû! Hlim leh lâwmna avâng chuan Kar kalta Nilai zan inkhawm ban atang khan Biak In leh a vel chei hnatlang neih tan a ni a, Ningani zan khan hnatlang hi chhunzawm a ni. tuemaw chu ka hmangaih theih chen chiah hmangaih turin dikna ka nei ani, tuemaw chu reitak pawh ka hmangaih thei nikhat thil thu lek pawh ka hmangaih thei – ka hmangaihna thawh dan azirin tuemaw chu ka NPSS committee neih tur Vawiin chawhma inkhawm banah hian NPSS zirtirtute Beginner room ah committee neih tur a ni a. Zekaria kha tempula rawngbâwltu puithiam tamtak zînga pakhat a ni a. Hmeichhe pakhat hi a bo a, a chhungten a awmna chin an hre lo a. 9*_ _7. chuan lawmthu a sawi a ni. Leilung leh a chhunga thil awmte kan ren thiam a, kan humhalh that chuan keimahni nawmna tur vek a ni tih hriaa ngaihtuahna thar kan hman a tul hle. Lalhmingthanga ho in TBSPS kawnglaih chungchangah meeting neih ani. Hmeichhe thatlohna avanga kawng na/tai na reh theilo te tan chhul paih hi a tangkai hmel viau mai thei, mahse a tihdam dan tur a ni hauhlo thei a, a nat belhchhah hlauh thei a ni. Tlai dar 5 leh a chanve-ah chuan YMA mike ah mitthi kan neih thu an rawn puang a. 12(Zirtawpni) khan Sub Hqrs. Update: January 21, 2017 Thenkhatin hmai bawl (acne) tawrh hrehawm zia an hriat miah loh laiin thenkhat tan chuan hmai bawl a awm miah loh hi chuan amah ringawtin ni nuam tak a tling pha. Sawiselna tam tak karah a hlawhtlingin a lar em em thung a,a … Jun 19, 2018 · * Hmeichhe naupai dul lo puar chu chhuangtaka thlirin leh, a paitu a duatna tilangin a chul heuh heuh fo dawn a ni! * Naute chu mipa nge hmeichhia ni ang tih thu-ah a paitu inhnialfiampuiin a tinui fo tur a ni! * Naute lo piang tur hming an inphuahfiamsiak zeuh zeuh ang; hei hian hmabak hmachhawnna kawngah phurna thar a pe ve thei! Naute danglam taka piangchhuak hi a khawngaihthlakawm khawp mai. Jan 10, 2018 · gmail account recovery dan email leh nb dah dan (basic for gmail account reciovery guide) ZIAKTU-MR. He Assembly-ah hian Mizoram Baptist Kohhran Hmeichhe Pawl (MBKHP) aiawhin an hruaitu Pi F. I ziak tha seminar paper ang maia zir chianna a ni. Puitling leh naupang upa deuh thlengin an naute an en dan, an biak danah hian an mipat hmeichhiatna a siam dik pui bawk a. Zir chhuah dan a inang lo viau thin naa a zir apiangin an sawi chu hmeichhiate hian inpawl laiin nuam an tider nasa hle tih hi a ni. P te chu kan inpuahchah nasa hle tawh a, zan dar 12 pelh thleng thlenga hnatlan chang kan neih zauh zauh ta mai, Bial K. P Member zawng zawngte he Conference hlim taka hmang tur hian duhsakna sang ber kan hlan a che aizawl venglai kohhran estd 1989 … Apr 24, 2020 · He hmeichhia hi Vimala Kanagaratnam tia koh a ni a, a hma in baby formula leh groceries te chu chhungkaw harsa te PPR flats a cheng hnen ah a sem. Neinung tak ni lo mah ila, ka neih tawk ka chungte ka u leh naute ,ka thiante harsatna leh mangan lai pawh a min kalsan ngai lo tu te ka neih avang hian khawvela Jan 24, 2018 · I la then phal loh i bialpa/ pasal kha tiang hian i lo tih khum palh hlauh a nge, thil pawi tak a thlen hmain, Mipa 90% tena an huat em em hmeichhe nungchang chi 8 chu hengte hi an ni… 1. Lo ti lui in awm a buaina intâwk anih pawhin nangmahni mawhphurna liau liau a ni ang. Chu nu bawlhhlawh tak pawh chu anman ve ta nghal bawk a. Ka fa paitu hi ka ngaihzawng a ni lo a, hmangaihte chu hnai lo mai, zu kan in hona atanga ka CK pui, hmeichhe zu in, easy ve tak a ni. [adToAppearHere] 1) Exercise lak that/Gym Hriselna tluka pawimawh a awm lo. DON'T LEAVE ME CHAPTER-28 BY HLUTEI JOCUND PACHUAU EDIT LO IN KA RAWN DAH NUAIH, ka mut chhuak over tawh lutuk a "Hey. Naupang lutuka  1 Oct 2018 \angkai leh natna kan pumpelh theih dan tur kawng leh zawm a, hriselna kawnga hriatna zau kan neih theihna tur a ni tih i tlak mai loh nan chhul hmawr chip chuan a lo dang tlat a, naute kumtin hmeichhe nunna tam. “Bnei Menashe te chuan, zu bur a zu awm kan enliam thei lo, kan inzawh hma loh chuan kan za cheng mai” tiin. Police ho rindan leh beisei dan a nita hauhlo a,Tualthattu a anrin rilruk laia chutiang inpuanna anngaithla daih chu anhrilhhai lek lek zawk a ni. Kristian Thalai Pawl, Luangmual Pastor Bial Conference Vawi 27-na (Dt. 7:3 I zungtangah bun la, I thunlung phekah ziak rawh. . 2) Lehkhabu chhiar Lehkhabu chhiar hi finna a ni. A thu sawilaiin pawhchah ching thin suh Thil eng eng emaw vanga inrem lohna […] Aug 25, 2018 · CALVARY HEALING MINISTRY CHANCHIN Registration No MSR 729/ 26. Rawn ziah ka tum ber chu Zunthlum (Diabetes) hi enge a nih a, engtinnge mahni inenkawl dan kan thiam ang tih a ni. Jan. Mipat hmeichhiatna lam hawi zawnga hmeichhe bula tawng te, hetiang rawngkaia taksa insiktir te, zahmawh rawngkai milem inentir te, tawngkam leh cheziaa zahmawh rawngkai lantir te leh hetiang lam hawi chi hrang hrang a huam tel vek a ni. Chaw fak a hun dawn te hian thlawhlaia thing luang a khawng ri kerh kerha chaw fak turin an inzui dial dial thin a. 5 Jul 2018 He programme hian a tum ber chu nu leh naute hriselna ngaihpawimawh a ni, inhlawhfa leh kut hnathawk miten naupai lai leh nau neih hnua  theihna dan a nei em tih a finfiah theih nan a ni. MIZO CYBER TUBE 125,186 views. Krismas leh Kumthar kan hman turah kan Biak In leh a vel mawi taka chei tum a ni a. Mahse tûnah chuan an lo upain, tar an ni tawh a, nautê neih beiseina pawh an nei tawh lo. A bo daih mai chu an mangang a ni. Entirna ; ‘Challang’ tih hi thumal a ni a, hetah hian ‘chal’ hian a mala a awmze pangngai kha a keng ta lo a ni. Lalrinchhana chu nilainni khan Aizawl ah Blood bank chungchangah training neiin a kal a,a hnen atanga thu kan dawn danin he trainingah hian Blood Storage enkawl dan chungchangte zir ho a ni. (Gen. A. Heng te hi hre reng chungin lan dan danglam leh design danglam hret kan duhna ah hian kan hmang dik lo tam hle. A chhan chu maw, lutuk hian ninawm a siam a, ninawm chuan lutuk chu natna ah a chan leh si thin Oct 28, 2012 · Chawte kan han ei a, school kal tur in anu in a siama, kei pawh chu roomah ka in siam a, anu pum bawk chua chulleh a, ‘ka nau tap ri kan ngai thla teh ang te’ a ti a, anui sun suna, tichuan a in siam zo chu, a pi leh pu te bul ah dan pangaiin ava thu a, a school ban a hruai tu tur zawk a thalng leh a, anu hi an nau a neih tep tawh vang in Mipa naupang leh hmeichhe naupang te hi an pawimawh dan a inang reng a, neih a, Naute nu in nau thlangtu pawl chu thlatin in tlawh sela Naute than dan  13 Jan 2015 He tianga Nau tihtlak avang hian pasal neih hnu pawha FA neih theih lohna athlen thei a ni. Kuthnathawktute tan a hlu khawp ang. Fa neih chu ka awt khawp mai. Presbyterian kohhran dan thianghlima inneih kan duh a, Pathian   Social media hi thil tharlam tak a la nih avangin a hman dan tur (social media Engati nge hmeichhe lam hian mi rêl nge hlâwkna ka hmuhang, tih hi Tu pawh sawisel duhna rilru i neih chang tiphel thei a, inngaizawng leh nupa karah Mahse, hmân a an naute an hmangaih ang reng khan puitling ka nih hnu pawhin . 2012 tlai khan Sairang Road Motor Servicing Association te nen inkawmhona leh thingpui in hona neih a ni a, vengchhung thatna tur tam tak sawiho a ni. Theih loh chang erawh kan nei ve fova, ka lung a leng thei hle. Chû nausên chu chîk deuh fahran hian a han thlêk ta a. in khawsak dan a nih chuan in nu pawh hi ka lakah i ui bik thei lo ang' a ti ta a, ka thaw a veng sawt. VC Card ( LPG ) I. 7:4 Finna hnênah chuan, “Ka farnu i ni,” ti la, hriatna chu i laichinnu vuah rawh. 20’-(Tlai) a pek kir leh chu ‘Thutphah’ a ni. Fate kawr thar leina tur neih loh pawhin hman ve loh theih a ni lo kher kher thin hi chhungkaw tam tak tan chuan a huatthlala lek lek fo. A han hawi kual vang vang a. May 20, 2015 · Pastor ordained kan neih hmasak ber – Rev. 10 Jul 2014 A lo in tan dan : Jail crusade (hmeichhe ward), home visit, hmeichhe pual camping te buatsaih a ni. A en kual vela, apple pakhat ṭha bik deuh hi a hmu a, a la chhuak ta a. College chu a han thleng ve a. He naute hi Fallujah, Iraq a mi a ni a, kar hnih liam ta khan a piang. 2012 khan Section Property atan Gas connection neih thar a ni a, hemi neih theihna tur a hma laksaktu Local Memberte chungah lawmthu an sawi. Hê mîte nûpaah hian thil danglam deuh bîk a awm tlat mai. Mak tak mai in he naute hian hnar (nose) a nei ve lo. 2005 Chaitra 16, S. 12033/2/2013-SIRD(MZ) : Training coverage tha zawk leh chak zawka SIRD leh ETC-te an kal theihna’n kumin 2013-14 atanga tan turin Casual Trainer / Master Resource Person rawih tel tum a ni a. USL last 16-ah Manchester United 2-0 in an luhchhuah tawh a, Nilaini zan hian English club hi second leg khel turin an lo mikhual ve thung ang. A carpet a hlim a, a chhuata bungraw thuhrukna a lo neih chu a zuk hawng a. Jan 14, 2015 · Thangchhuah kawr hi hmeichhe hak tur a ni lova, Puan zeh hi mipa bih tur a ni hek lo, Thangchhuah diar tial hi dara bah tur a ni lova, khim tur a ni. Chung mite atang chuan tunlai thangtharten engnge zir tur an neih a tarlang bawk. Duhsakna nen. Branch Executive neih tawh zat : Vawi 12. (Hmun thenkhatah chuan diklohna nei te, pianphunga rualbanlo, naute damlo, naupang tlakchham nei te, naupang mahni Hmeichhe lehkha thiam tir. Aubameyang leh Mesut Ozil te bench-a dan an nih laia striker mal tlat Alexandre Lacazette-a'n a hun ṭha hmasa a hlah hnuah, Alex Iwobi leh Nacho Monreal te thawh rah senga a hun duhawm neih leh a chhawr ṭangkai thei chuang lo - yard riat vel leka hla aṭangin goal pawnah a pet chhuak. Mahse kei chu Mizo hmeichheho hmêl put dan tlangpui ka en hian hnam boralna khawp hnam dang tlangval neih tur an hmuh chur chur hi ka ring ngai lo. In lam a awm turte, lui thleng a kal tur te, lui leh luikama awmte tihtur leh awmdan turte, ei leh in inpek dan te ruahman na neih thin a tul em em a ni. Committee neih dan : Kum 2009 - 2010 chhungin MSSU Committee vawi-2 a \hu a, hei bakah hian Executive Committee vawi-4, Examination Board vawi-4, Text Book Cell vawi-30, Training Cell vawi-1 leh Child Evangelism Cell vawi-1 leh Masihi Sangati Text Book Cell vawi-9 a \hu bawk. Jul 21, 2012 · @ Ni 16. hrehawm leh nuam lo, inchhir ngawih ngawihna tura na a awm loh avang leh hmeichhe G Spot, Kamasutra, Sex Guru tih thlenga lo tui pui tawh, a chhawn chhaih dan tah tawl te te hria a ni bawk a, Stacy duh tawk chu a pe chiang khawp mai. A pû (a pâ pâ) nise unau pianpui hmeichhia pahnih neiin kum 30 chuang awrh a dam a. Pathian in min hmuh tir dan chuan in hmeichhe pakhat hi supermarket a apple tam deuh bulah a dinga. Nov 25, 2019 · Raipuar chuan chu nu tih dan chu mak a ti êm êm a, a lawmman atâna Dollar tam tak a hnutchhiah avangin a lâwm hlê a ni. THUTPHAH: Hmeichhe pasal nei chu, a lo upat a, harsatnain a tlakbuak hunah, amah a intunnun nana hman tur thlaveng a neih theih nan leh a pasal nena inthen thulhah pawh a thuam a lakkir theihna tura manhlan laia man dawngtuin Rs. com mizo story thar englai pawhin chhiar tur a awm reng Nigel-a te chhungkaw awmdan hi hriatthiam harsa ka ti tak zet,an hausa in,sum leh pai duhtawka hman tur an nei ngêi mai. Chu chu nau tihtlâkna ang a ni ang. Nau zai chhuak tu – Dr. Chhûl a va thlen chuan, IUD chuan naute insiam chu a lo dang thei a, nau paina a titâwp thei a ni. Hemi chungchang hi ziak turin ngenna ka dawng nual a, mahse thil controversial tak anih avangin fimkhur tak leh hriatthiam awl zawngin kan tarlang ang a, Sawikim vek sen anih loh avang leh thil inzawm buaichuar tak anih avangin kimchang tak erawh chuan kan tarlang thei awm lo ve. Ka mithmuh atang hian la sawn nghal rawh' 'A ni. XXXIV Aizawl Wednesday 6. Matric zirlai a ni a. Nikum laihawlvel khan ka rai thu leh ka chhungte ka hrilh ngam loh thu ka rawn sawi kha. com site. 27. I zun tawh phawtchuan apply thin ang che, side effect a awmlo, nitin i tih chuan automatic in a tight nghal ani mai Kegel exercise hi hmeichhia bik tan a ni lo a, mipa ho pawh khan tih theuh i tumang u, nupa nun hmanna kawngah nasa takin a pui tih hriatchhuah a ni. Scrub Typhus. Nu leh nau pawisawi lo te thlengin an kai a, nula tlangval fel tak takin nupui pasal neih fuh loh vangte, an tunhma nuna an lo chet chhiat zauh an sim daih tawh hnu pawhin bu lo khuar ru khiau-in, a hnu fe ah a rawn lang chhuak leh chauh thin a ni. Nov 25, 2009 · A hma lam deuhvah khian Tamari laka a pasalte pa Juda khàn fapa PEREZA neih dàn kan sawi kai zuai tawh—helaia Sari leh Rebeki (thàwkkhat laia hmeichhe ching ve ve)-te târlang lo va, Rakili leh Leaii hming tàrlan a han ni ta zàwkte hi chhùt-chèt dàwl zàwk tak a tling ta! Hmeichhe nau hrin hun ang deuhin, inpeih lo eng ang mah ila a hun a nih chuan ‘Mas hi chu a lo thleng mai thin a. 5. IT lam thiamna ka neih loh bakah, thupui zau lutuk ka sawi thiam loh avangin, IT peng pakhat, Social media chauh thur chhuakin, chutah pawh tunlaia kan buaipui, Facebook leh WhatsApp rilrua hre chungin he thu hi ka buatsaih a ni. Solomona chuan nautê chu bung hniha bunga hmeichhe pahnihte hnêna sem tûrin thu a pe a ni. I damloh chuan ENGMAH I chen thei lo. May 06, 2016 · Hmeichhe puitling pangngai chuan thla tinin thi an nei a, thi neih hma ni 14 velah chi bawm atangin hmeichhe chi (tui) pakhat a lo chhuak a, chu chu mipa chi nung nen an intawn fuh chuan naute-ah a lo insiam thin a ni. Pa pakhat chuan a fanu thla tin a hmeichhe pangngai a awm ṭhin thi neih kawngah Pads leina an nei loh thu a hrilh a chuta ṭang chuan ti hawi zawng hian a che ta tih a sawi. - 11 - |hutphah lehThuam inzawm dan chu hetiang hi a ni Nov 21, 2008 · A ruka ngaihzawng neih lai ngei mai khan, ngaihzawngte tui chawi en thlak pahin, Tuikhur kawng chhakah, Sava thawm leh Hmeichhe Tin khai ri kan ngaithla kawp a, a ruka kan ngaihzawngte kan chan chhuah phei chuan, Sava reng kan ngaihtuah tawh ngai lo, kan be ngam pawh chu a ni lem hlei lo a, aw kan han thian kharh a, an rawn hawi chhoh zauh India ramin zalenna kan neih ni champhaphak vawi 67 na kan lo thleng leh ta reng mai. Nupa a faneih hnuah hian a hmeichhe chhungte inlama naute leh anu kan vengah hian nula hmeltha tak mai ngaihzawn ruk leh nupuiah pawh neih ngei ka duh a awm a. Chuvangin hmeichhe tan pasal pakhat aia tam neih hi thil mak lutuk a ni lém lo. 20/ - (Tlai) a pek kir leh chu|hutphah a ni. Hmeichhe tleirawl te an rawn than len chhoh na kawnga mahni in vawn fain ate, nu nih huna nau enkawl dan leh an mahni hamthatna leh dikna India Danpui(Contitution of India) in a pek te zirtir thin Sep 05, 2015 · Mizote hian nambar kan chhiar dan hi engtianga phuahchhuak nge kan nih ang tih hi ka ngaihtuah fo thin a. He TBSPS kawng hi kum 2008 a laih tan niin,kawng laih tura Huan Bible-a hmeichhe hmasa 22 la chhuakin, an hming awmzia te, an nungchang tlangpui te leh an nihnate a tarlang a. Admin Note: 0:52 ah khan naute in a nu hnute a hne lai a lang a office atanga in en chuan fimkhur deuh ngai mai thei. Exer lak that a pawimawh. Mipa Leh Hmeichhe Inlu NAUPANG ENJCAWL DANA Hriat tur Inbithliah Dan Bung 1-na Dem tur an ni bik lo - 1 Bung 2-na Enkawl dan dik lova enkawl a pawi - 3 Bung 3-na Nu leh pate mawhphurhna a lo va sang cm - 6 Bung 4-na A bun takah engkim ti rawh - 8 Bung 5-na Entawn dak - 1 2 Bung 6-na Hriatthiamna nen enkawl rawh - 14 Bung 7-na Hriat hmasak turte - 21 Hmasawn tura nawr 3. Aug 23, 2018 · August 29-September 30, 2018 chhung hian Malaysia khawpui pakhat, Penang, Georgetown Baptist Church-ah ”Created, Transformed and Empowered to Reach Out” tih thupui hmangin Asian Baptist Women’s Union Assembly vawi 13-na neih a ni dawn a. A thawmhnaw hak te chu a inhmeh ve khawp mai. Tumah hi hmangaih lutuk tur a lo ni lova, tumah hi duat lutuk tur pawh a lo nilo. All Enrolling New England Institute of Hypnotherapy Students Receive: World Class Hypnotherapy Training in weight loss, smoking cessation, phobias, past life regression, stress management, and 18 other POWERFUL Hypnosis applications. Pastor ordained kan neih hmasak ber – Rev. sakhuana hian hringnun awmzia hi eng nge ni tih hrilhfiah a tum fo a, a hrilhfiahtu a zirin an hrilhfiah dan a inang lo fo va, a hlawhchham fo bawk a, thlarau lam nun chatuan nun neih dan hi a zirtir ber ţhin a. vi) NERIST mizo ten keimahni puala inkhawm (NERIST MIZO INKHAWM) kan neih ve thin avangin Bible leh Kristian hla bu ken theuh bawk tur a ni. Thutphah leh Thuam inzawm dan chu hetiang hi a ni : Hmeichhia Serchhip District Task Force on Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) hian thla tin ni 5-na chu Fanute Ni, Monthly Girl Child Day atan hian puang tawhin hemi ang hian thla tin ni 5-na a Serchhip damdawi In-a hmeichhe naute piang thar chu tlawhin en \hin a ni a, hemi ang hian nimin pawh khan Serchhip District Hospital-a fanu thar pali awm mek te chu BBBP thawktute chuan en lehin Fanu thar en te hi Nupui pasal neih chungchanga thurawn tha pui pui te, tih tur leh tih loh tur hrang hrangte, fa enkawl dan te, chhungkaw inrelbawl dan te, nu leh pa enkawl dan thlengin, mi thiam pui puiin an ziak, bu chhah tak tak leh chhah vak lem lote pawh he khawvela tawng hrang hrang hian ziah a lo ni tawh a; chhiar peih tan chuan chhiar sen loh a awm. Ball kan hloh nasa a, a pumpui khaikhawmin an tha zawk a, mimal anga inbeihnaah pawh an chak zawk zel. 7. Hmun Thianghlim-a rawngbâwlna tak phei Thuhma: Chanmari West Bial K Ṭ P-in tunlai ṭ halaite nun nghawng nasa tak thila inzirtirna hun an buatsaihah IT lam thil sawi turin min sawm a. Sap tih dan kan lak a nih hmel a, a pawina em em erawh a awm lem awm lo ve. Bonus: Workout atanga taksa lian tha tak I neih chuan I confi sawt ang. Jan 16, 2018 · Naute piang hlim pakhat chuan twilight movie star Robert pattinsonchuan Hollywood Actor pakhat a an em avangin netizen thenkhatte chuan ,a hringtunu chu lawmpuiin a fapa chu a la hlawhtlin ngei an rin thu an sawi. Nov 11, 2016 · Aizawl Police Station-a Probation period attachment kan tih laiin tumkhat chu, report a lo lut a. Kan pa leh an pa James chu inthut thlengin kan pa chuan partei tv en tui lai chu ava kuah Hringmi Lo Inthlak Danglamna. Jerusalem khuaa tempul rawngbâwl hnâ hi inchhâwkin an thawk \hîn a. Chumi tlaia a haw a pasal a hmu chu lungngaihna a nei tih a hria a, an naute neih tûrah sum tam tak an mamawh dâwn avangin a lo inngaihtuah nasa hle a ni. Ka va phei ve vat a. Hrekima. 12. Oct 31, 2012 · Hmeichhe mit hi a lerh ém a, tlangval rim nam ‘ka chuam’ tih tur neih loh thláwt ai chuan ti-a mit an tihdel luih ṭhin vâng chauh zâwk a ni. Chu chu Hmeichhe Chi kawngah (Fallopian tube) a ni thei a, a nih loh leh chhûlah a va lût thei bawk. Rilru leh thahruai lamah kan khan lo. Hetiang hi kan dinhmun hetiang hi a ni. Mar 10, 2012 · Mizo Hnam Dan (Mizo Customary Law) Published by Law & Judicial Department, Government of Mizoram. Hmeichhe hlim ve thei tak ka ni a, k rilru a nat lai ber pawn chu natna chu hlimna a hneh ka tum thin. Naupang neih chuan kan lei reng mai. Tin, Vakiria pawh Mipa khim tur a ni hek lo. ZORAM TODAY | September 1-14, 2015 - Lalremruata Chhangte Mizo thalaite’n UPSC leh MPSC exam hrang hrang hmachhawn tumin theihtawp an chhuah a, tun hnaiah exam tum zirlaite’n coaching class kal an intihhmuh nasa a, thil intihhmuhah chuan a tha lam tak ni pawhin a lang. Tangkai lo chu an sawi ngai lo a. T. Kan whatsapp group awmna pawh hmun khawhar a chang zo ta! Naute duhlai, Fela hi min va tiriang em! Dec 04, 2009 · Jerusalem a Breslev Kharedi pakhat in a fanu a vaw hlum. Ka ngaisang lova, ka hmusit em em chuang lo. Hei hi Jehova Thuhretute Web site dik tak a ni. Hriselna chungchang in zirtirna a ni ber a, naupang kum 8-14 inkar te tan anih bik deuh rualin kum 10-14 inkar te pawh a huam, an niin an naute an lo inzirtir chawng leh tura beisei an ni a chhan pawh heng ho kum 10-14 inkar te hian an naute an awm nasat bik vang ani. Jul 04, 2017 · Tichuan,Ravindera chuan api nena an khawsak dan bawlhhlawh zawng zawng chu chiang takin Police ho chu a hrilh faita kelh mai a. May 09, 2016 · Kan neih sa kan hman tangkai dan leh kan renchem dan hian kan tangka ip a nghawng tel zel avangin mi tinin mahni tih theih tawk theuh kan tih a pawimawh hle. In FA chu her sawm vek atan iduh em? 4. hun in neih dan a zirin ngaihdante Apr 25, 2017 · Thlah rawh. Mi tam takin fiamthu tih tak deuh in an sawi thin. Thil mak ka tih tawp theihloh te Khawvel thiamna a sang chho zel a, thil maksak leh a theih em em dawn emawni tih tur thlengin thil theihloh tura kan ngaih pawh a theih chho ta zel a. 7:5 Hmeichhe sual laka veng a, Hmeichhe khawlo thlemna laka veng tûr chein. Heng thiamna hrang hrang bakah khawlvel in a ken tel thil hrang hrangah hian thil mak ka tih tam tak a awm a, chung zinga tlem chu han tarlang dawn ila. Mizo hmeichhiain hnam dang an neih chuan hnam phatsantu ang hialin kan ngâi a. * Natna inkaichhawn theih leh HIV/AIDS, STD laka inven dan in zirtir. 20 Tûnah in zînga chêng ni ila ka va ti êm, ka aw ki pawh a dang tûr! A tihngaihna tak ka hre lo va che u. An phu a ni. Chhuahkhama, 1913. hmeichhe zinga US president post chuhtu hmasaber Victoria Woodhull chuan – kawppui neih leh thlan chungchangah zalenna pumhlum ka nei ani. Sub. 05. NEPNAWI Thursday, November 17, 2011. KA SAWI AṬANG KHER BROWSER LUT LA. Mizoram a kan chin tlanglawn ber hi a thlum tha, Pu Zorama Thingfanghma an tih kha a thlum lo ka ti. Nov 07, 2017 · A hmaifang lah chu a tha reuh phian a. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Nov 23, 2018 · FANU HNENA THUCHAH-Dr. Ni 30. Sep 18, 2016 · dan zelah), hei hian i pelvic muscles exer a pe ani. storyfb. A mah a a din atangin Pathian in a kohhran chu a hruai zela tunah hian Ordained Minister 6 leh Lay Pastor full time 2 nen tunah hian a ding mek a ni. no a rawn sawi a a pakage a awm thu a hrilh chuan a awih tir bawk si a. Chumi chawi ngei chuan kan naute hming atan Chhukehphuki ka sa e," a'n ti mai chuh, an unconscious dual! ••• Rawngbawltu tlachhia pawh kha a'n tlachhe mai mai khawp ah! Khawchhak lamah tihdam rawngbawlna a neih avangin mipuiin an zui luih luih a. Mihring pakhatina dikna chanvo a neih te hi kan in hlutsak tawn thiam hi a pawimawh em ema, a chhan chu khawvela mihring chengte hi in ang vek kan ni lova, duh dan in ang lo theuh te kan nih hlawm mai bakah, mi chak te, chaklo bik te, mi cherte, mi thaute, mi ngo te, mi hang te, piang sualte, beng chhet te, chhetlo te, huaisen te, dawizep te etc… mi chi hrang hrang kan awm a, kan in Nov 30, 2010 · Hmeichhe chi leh mipa chi a lo inzawm hian 22 + X leh 22 + Y emaw 22 + X leh 22 + X emaw te a lo inzawm ta a. Biak erawh kan inbe awl lo va, a theih hram chuan karkhatah vawikhat tal inhmuh kan tum thin. Thi neih zawh ni 5 thleng hi chu Safe tura ngaih a ni. Pathian in min hrilh tum ber chu apple ṭha ber ka ni a, a tan chuan ka hlu bik a ni. 25 Khandaih chu an han pe a, lal chuan, “Naute la dam chu bung hnihah chhuah ula, a chanve pakhat pe ula, a chanve dang chu hmeichhe pakhat kha pe rawh u,” a ti a. Dt. He khawvela kan hriat … Oct 04, 2019 · Naute mittui neih loh lai i hria em? - Maipawl pu leh ang aw Samantha Runnion thih dan rapthlâk - Duration: 22:38. tak chhûng chu nautê neih an lo beisei tawh \hîn a. Thu buai pakhatah chuan, nu pahnih chu mipa nausên pakhat nu nih an inchuh a. Caring for Babies and Young Children (Mizo) He Hriselna thuchah za (100) hi a rintlak a, hriat a awl bawk. Keipawh mi huan a thei lo ru kumkhua lo in, mahni a thei huan te hi Pathian in rem A tih chuan siam ve te hi ka chak a, chung tih dawn hunah internet a han search zung zung theih nan an Sap hming hriat hi a tangkai. 2. Kan hriat tawh angin; a dam thei lo a ni. Chu hmeichhe chi chu thi neih leh thi neih inkar laihawl, chawlhkar khat vel chauh a dam a, chutih hun chhunga mipa chi nen an EARN ONE OF THESE IN 8 WEEKS!! ENROLL NOW IN CH201. Zanguri 1 day ago · "Mipa neih tet leh neih len hi chu a duhthlanna a ni lo va, hmeichhe neih tight leh loose-na chu a duhthlanna a ni," a'n ti leh pek ah. Apr 01, 2018 · Keiman neih duh lo mah ila, fahrah dinhmuna lo ding tawh ka pa chuan nei turin min nawr dawn tih ka hria. YMA Hmeichhe naupang pawhin chutiang inlaichinna tha lo chu a nu lakah a neih chuan a hmeichhiat nihna a buai thei a, mipa a ngaizawng ngam lova, hmeichhiaah a tlan thei. Engtin nge 1-1 atanga 4-1 a nih daih theih? Ka hre lo. Bible-a mite chauh hmang lovin a ziaktu hian ama chanchin atang pawhin zirlai a siam bawk. B Meeting neih tawh zat : Vawi 10 @ Hnatlang neihdan tlangpui : Veeng chhung thianfai a hnatlang vawi 30 lai kan neih thin bakah Sub-committee hrang hrang hmalakna atangin hnatlang vawi 16 lai neih a ni a, hengah hian member tlawmngai mi engemawzat hnatlanga chhuak thin te an fakawm tak zet. Tarlan dan chuan Turkish ah hian government lam chuan coronavirus quarantine lockdown thlah dulin hei hi a hmeichhe ṭhian pakhat nen chuan celebrate in South West lam tourist city of Antalya a Duden Park ah thlala tur hian an kal a ni. Hmeichhe biak dan thiam deuh chu ni ve se zawng engemaw zat chu a hung ve tawh ngei ang. [14] Pasal vawi nga neih hi Mosia dan kalh chu a ni chiah lo nain, rabbi tlângpui chuan \um hnih, a tam berah \um thum bâk neih an remti meuh lo. Thuhma:- Dt 20. NEVER ALONE-43 www. A hmun ka va thlen ve khan police lamin an lo thiar deuh nual si a, an hamhaih leh thlaphang ka hmuh khan, tawnhriat tlemazawng ka lo nei ve nen, tha nia ka hriat angin ka che ta mai a, duh aiin ka lo lang hnem deuh a ni. Nov 16, 2018 · Hmeichhe thenkhat leh an chhungte zahawmna, khawngaihna leh thil tum tha tak nei thei tura in lo tanpui tawh thin avangin, lawmthu ka hrilh che u a ni. Jun 19, 2010 · Kumkhuaa fâ nei lo va han awm tùr chu an ngaihtuah cháng pawhin hrehawm an ti \hìn hle a. Oct 31, 2011 · Nimin piah khan Lawngtlai DC Pu B. MIPA leh HMEICHHE MIZE HRANG HRANG TE ( Comedy) Rai loh hun hriat awlsam dan ber chu before and after 7 days an ti thin, chu chu period zawh ni7 thleng safe, period leh hma ni 7 safe tihna ang a ni. Rilru lam a buaina lo nei tawh thin Nakhman Einsein-a kum 23 mi chuan Kar kalta Nilaithawhtan khan a fanu thla 8 mi chu a ke ah man in lei vuak nan a hmang a, naute thla 8 mi chuan a thih phah a ni. Tichuan, chihnih, 44 + XY emaw 44 + XX emaw a lo insiam ta thin a ni. A nu Mari hnen atangin mihring mizia leh nungchang a chhawm a, Pa (Pathian, Josefa nilo) hnen atangin Pathian mizia leh nungchang a chhawm bawk a. Kohhran inchhiarna 1. Scrub Typhus Natna Mizoramah (Dr Samuel-a) Kaihtawi: neih hi thil hlimawm tak chu a ni vê hrim hrim mai. YMA huaihawtin RUIHHLO DO kawngzawh neih a ni. Chang 39|HUTPHAH Hmeichhe pasal nei chu, a lo upat a, harsatnain a tlakbuak hunah, amah a intunnun nana hman tur thlaveng a neih theih nan leh a pasal nena in\hen thulhah pawh a thuam a lakkir theihna tura a man hlan laia a man dawngtuin Rs. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. A hmeichhe chi hi darkar 24 chauh a nung a, hemi chhung a mipa chi a tawn fuh loh chuan, naute mutna tur a an siam zawng zawng kha thiah leh vek a ngai a, bawlhhlawh a lo ni ta a, a lo chhuak a, thi nei an ni ta a ni. Damdawi lam thiam te sawidan in hei hi microcephaly “Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu . Mar 26, 2013 · Thi neih laia thi put hnem lutuk te hi a chhan a zirin damdawi chi hrang hrang hmanin a enkawl theih a. 19 Naute u, Krista anna in neih hma chu nau veiin ka vei leh che u hi. * Nupui/pasal neih hun \ha, tui thianghlim leh in leh a vel vawn thianghlim pawimawh dan in zirtir. Solona, Nepala Every Home Crusade-a thawk chu ka va zawng chhuak a. 26 Naupang dam zâwka nu chuan a fapa chu a lainat êm avângin lal hnênah chuan, “Ka pu, khawngaih takin nautê chu he mi hi pe mai rawh; that lul suh ang che,” a ti a. Chu chuan an nihna tur thui takin a pui thei. I Vengchhung a eirawngbawlna Gas Connection (MIZOFED) nei zawng zawngte tan V/C Card siam thar tur ani a, a hnuaia mi ang hian Section tin a mite in-report tur a ni. LIC Diamond Jubilee. Ka fa a nih kha' 'Nilo, hei hi ka fa a nilo. Just another WordPress. Chu chu thla 3 mi naute, a pian laia lawmpuina thu kan thawn sap sap ngei kha a ni a. @ Ni 13. Vairengte a Blood Storage kan neih hi a nih tur ang a hman a nihlohna chhan chu he storage hian 24 hours power supply a Jun 04, 2015 · Kan hun neih dan hi a in ang lo hle thin a, inhnaih viau mah ila kan inhmu thei bik zen zen lo. Neih in ang awm dun te, nupui pasal nei reng chunga midang neih te, kumtling lo inneite emaw, tu emaw zawk - Nov 13, 2016 · Hmeichhe chungah kan thikthu a chhe hle bawk. 1927 Issue No 66. He Meeting hi DC Office Chamber ah neih ah,Thingsai, Bualpui, Sangau ,Pangkhua,Saisihchhuah kawnglaih mek a harsatna an tawhte sawiin,harsatna an tawhte sutkian dan tur an sawi ho. Duhtâwk teh U" Tihpahin Suga chuan Taehyung chu arawn bêng taih taih a, Kan lo nui hak, Rei vak lo ah Driver Kim pawh chu a rawn thleng ve nghâl a, A in a awm ve ringawt chu, Midangin min lo hmu ta se thu mak pui pui te kha an phuah chawp leh ang a, Huihaaa. Nuam ti-awm taka rum vak vak te, han tre der vel te, han thawk huam huam te leh han eu vak vak te hi an ching viau. 5. He natna hrik fing vervek tawpkhawk hi Dan dan a awm em? May 14, 2012 · Kha pa kha alo zeiin, hmeichhe cheng alo hre kher em a. Sangkungi hnenah in report tur a ni ang. 13 Hmeichhe hmasa ber, Evi’n ei phal loh “a chhia leh a ṭha hriatna thing rah” ei châkna a neih chhoh dân hi han ngaihtuah teh. Ka uan vak vak a ka nuih vak vak hian ka hlim a, ka thawveg tihna ni kherlo. Ram tana zalenna sualtute kha he ni ah hian India ram chuan a theihnghilh loh zia a lantir a, chu zalenna avanga kan ramin hma a sawnna te pawh ram chhung hmun hrang hrangah a lantirin sawichhuah a ni bawk a. YUNG A HMASA BER AH KAN BROWSER HMAN KHA IN ANGLO MAI THEI A,A IN AN LOH PAWN GOOGLE SEARCH KHA AWM VEK A,KA PIC DAH HMASAK BER HI UC BROWSER FAST DOWNLOAD TIH ZAWK KHA. A then phei chu tamchhawl, zu rui leh lo bo tawk an awm bawk thin. Amy chuan a naute lem chhe tawh tak mai chu Preena-i hnenah chuan a pe a, Preena-i pawh chu a lawm hle mai. Naupang aiin puitling hian nghei harsa kan ti zawk zel a, MUP member ni pha tawh pawh hian an nghei hleithei lo chu a nih hi. Thomas Tuchel-a naute hian league nomawi chauh an duhtawk lo, an tum ber chu Champions League nomawi chawi a ni. Za, sangkhat, singkhat mmmmm a la hriatthiam theih mai. Thi neih lai hian hmeichhe tam tak chuan tha-chat an nei bawk thin. Simeona chu vawi lehkhatah a ding chawih a. Kan naute tam tak khan an khel tha lova, a dang zawng tan dan duhawm lo tak a ni bawk. NERIST MIZO ZIRLAI PAWL (NMZP) (Mizo Students’ Union of NERIST) Nirjuli – 791 109 Kan hmangaih takten min hnaihloh dan ngawt an zawng ani tih hmuhchhuah hi na hle mah sela, an tellova awmdan kan zir hi Khuanun alo phal reng alo ni. 09-31,8. Ka ngaituah ṭhin a. A titi hi a ropui tlat! Ka pu, thil pakhat rawn hrilh ve che ka duh a. Mar 26, 2009 · Hman lai Aizawl khua hi lung tilengah i thlir ang u lem. Jul 10, 2018 · I chhut dan tur chu i thi neih thin dan ang ang a, a lai tak tihna a ni. Kristian Chhungkua kan tih ber hi engnge ni ta ang le? Pathian tihna hnuaia thlamuang tak leh hlim taka, Lalpa chu lei leh vana lalbera neitute chhungkua chu ‘Kristian Chhungkua’ kan ti thei awm e. 8. He ka blog min tlawhsak avâng hian ka lawm e. 1) Naute chuan nu hnute. Israel ram a Nu in Naute tan a hun aneih loh zia fiamthu a an sawina ah, “In thlahpung thur thur ula, Lei hi lo dap chhuak ru, mahse in fate chu midang in enkawl seilen tir hleuh dawn nia” tiin. Zanah chuan kan paliin tv kan en ho a, naute a muhil tawh bawk a. Mar 14, 2011 · Methodist Church, Letpanchaung District hi kum 1995 khan Tahan District atangin a in dang a. Fun Download Game Mobile Legend Mod Apk Anti Banned related keyword : Free Battle Points and Diamonds in Mobile Lege Hmeichhe tleirawl Hysteria natna vei avanga thaw huam huamte hian tha-chat hi an nei thin. Mahse,chhungkua inpawh lo tâk an ni tih leh awmho ngât phei se chuan an inhau nasa thei hle ang tih dinner kan neih chhúng pawh khan a lang sa reng. Pangpar leh a extra kan ti tawh bawk a, tunah thei leh thlai leh bonus ho han ti leh teh ang. Hmeichhe tan chuan an taksa peng pakhat ve mai a ni a, eng vaka ngaih awm loh tak hi mipain kan hlut vang nge ni, an ui phian zel lehnghal a. Dec 20, 2009 · Nau neih chawlh nei rei ramte chu hengte hi an ni e:-Sweden: Kar 74, Republika Slovenija: Kar-52, Canada: Kar-50, Ireland: Kar-26, Israel:Kar 14. Jun 25, 2018 · Thumal ziah zawm ngai hriat dan : a tlangpui thuin thu lam khat hian thumala a beh tel hnu chuan a mala a awmze neih sa kha a keng tel tawh lo. Chu chu an mangangin an lo report hi a ni a. Min pe kir leh rawh. Preena-i chu naupang tawngduh tak mai hi a ni reuh a. Hmeichhe naupangin a pa chu a ngainat loh avang te, a star loh avangin mipa chu a vai ngainat ta lo vek a, mipa bula awm dan a thiam ta lo a, hmeichhe bul nuam a ti zawk a, sexual partner-ah pawh hmeichhiaah bawk a confi thin. He technology hi vawiin thlenga mobile phone leh wireless Internet protocol siamna’na sulsutu a la ni reng. Aizawl a rawn chhuk a, nuthlawi a luhkhung a, nuthlawi rualin an zui leh luih luih a. Hlamzuih angin an kalpui dawn loh thu YMA ten an sawi a. Khawi hnamah pawh mipa leh hmeichhe awmzia hi kan zir thar vek a. Dec 30, 2011 · A sawi dan hi zim hmel viau mahse a huam zau hle thung a. 1. E. *Sec. I chhuah leh hma in fakna milem awm kha min hmehsak a second sawm tal min nghahsak turin ka ngen a che Naute duhlai, Fela hi min va tiriang em! Bike neih tinuam lotu i chang zo ta, chang zo ta; MZU Hostel aiin Kolkatta Mizoram House ka thlang ta e. Mahse, hmeichhe chhûl pâwnah naute insiam châng a awm thei tih finfiahna ṭhenkhat a awm a. Bial in bus a hmang dawn a, a kal turten Ni 8. Mipa naupang kha hmeichhe naupang ang maia a awm tum a, ‘Mipain khatiang an ti ngai lo’ tia lo khap zauhtu an awmte hian hna tha a thawk a. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. Vairamah Mizorama kan chin thin ang khi lei tur a vang. 2017. Mahse before 7 hi chu a hlauhawm deuh toh mai thei, mipa chi te hi Ni 3-5 thleng an dam theih avangin a safety vak lo mai thei. Member te atam thei ang ber kal thei tura inbuatsaih turin min ngen a ni. Apr 29, 2016 · Kumina Branch Sub-Committee thar kan neih Literature and Archive Sub-Committee chuan Branch document pawimawhte leh kan thilneih hrang hrangte vawn that dan tur ngaihtuahin hma a la mek zel a. As published in the Mizoram Gazette Extra Ordinary No. Mahse fâte chu duh avànga neih theih ngawt a ni si lo. A tir bera chhiar tute khan an peih tawh neih nuaih lo a, “Nuai” te an ti ta mai em ni ang? A chhiar tute kha Val upa ho an ni ngei anga, an taksa a fit thra zek zawk bawk silo. Pneumonia avangin damdawi inah an kalpui kha a dam zo ta lo a. Hqrs. KISHORE SHAKTI YOJNA (ADOLESCENT GIRLS SCHEME) : KSY hi hmeichhe tleirawl kum 11 atanga kum 18 inkar te enkawlna tura Central Sokar Scheme a ni. Thutphah leh Thuam inzawm dan chu hetiang hi a ni : Hmeichhia Serchhip District Task Force on Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) hian thla tin ni 5-na chu Fanute Ni, Monthly Girl Child Day atan hian puang tawhin hemi ang hian thla tin ni 5-na a Serchhip damdawi In-a hmeichhe naute piang thar chu tlawhin en \hin a ni a, hemi ang hian nimin pawh khan Serchhip District Hospital-a fanu thar pali awm mek te chu BBBP thawktute chuan en lehin Fanu thar en te hi Apr 15, 2015 · nute mamawh – rilru hriselna Thufingte 17:22; 15:30 Rom 12;9-21 Sawihawnna: Kumin 2014 Kohhran Hmeichhe ni a zir atan kohhran Hmeichhe hruaituten rilru lam hriselna an thlang hi a lawmawm hle a, amaherawhchu rilru hriselna tih hian a huam zau em avangin kan sawi kim thei dawn lo a ni. May 06, 2020 · He ka blog chhung a ka thawnthu ziah te reng reng hi a ziaktu phalna la lo in khawiah mah alink nen lo a copy paste ka rem ti lo. Kan ramah sawrkar hna nghet leh tha thawh tur a vàn avangin heti lamah pawh hian kan thalaite an kal na ta niin a hmuh theih. ’a ti thei ta . India Danpui leh Hmeichhiate: Hmeichhia leh mipa te intluktlanna (gender equality) hi India sawrkar hian a ngaih pawimawh em avangin Constituton (Dan pui) ah pawh hmun pawimawh tak a chang a, Preamble, Fundamental Rights, Fundamental Duties leh Directive Principles of State Policy ah te ziahlan an ni hlawm a ni. Itzkhak Kawlni. Zan tin mai Biak Inah hian hnatlang neih chhoh a ni tawh dawn a. A vannei deuh chu, Zunthlum an neih tirhah han nasa deuh mahse, ei leh in an insum a, exercise an lak that chuan a dam leh mai bawk. Naute nu – Pi Lalthakimi, kum 37, Rangvamual, Nau pasarih a Mar 31, 2012 · Vairengte CHC Medical Officer Pu C. Dr. Jan 29, 2015 · An sikul kal lai pawh a work experience class atana thing an lo put fo na hmun ngaw sir a mualpawng sang deuh et hmun a thleng a, ngawpui hnuaia awm hnim te chu thlasik daifim in a lo nan hnawng dep hlawm a, thing kar a ni eng lo lut chuan a rawn chhun tle sep sep hlawm a, tlangsam par a lo vul chiai tawh hlawm a, ral leh lam nikang lam ah lah nihawi par (Mamawia te chuan "Masi par" an ti kher Kei erawhchu ka beidawn ang reng hle mai a. Kalimpong mitdel Schoola kan thawh laia kan thawhpui Tawngtheilo School lama thawk Mr. Tin, phungzawlten tha-chat an neiin sakawrekhrik natna (Tetenus) veiten namen lova nain tha-chat an nei thin. Ka haw tak hnu chuan chu mite pahnih titi chuan ngaihtuahna min neih zui tir ta hle mai a. Cake zai te, han inbarh vel te hi kan uar ta viau a, sap tih dan kan chhawm a ni a, hei pawh hi kan uar leh lutuk zel chuan rethei zawkte tan phurrit a tling thei mai awm asin. 21 - 23, January, 2011) thleng turin Chawlhhmun Branch K. ni. Kohhran inchhiarna Kum 2015 September ni 1 a\anga kum 2016 August 31 chhunga kan kohhran inchhiarna neih a ni a. Thil dang a piangsual chu nise thu hran a ni a, a piansual dan erawh hi atan damkhawchhuah harsa a ni. Khawzawl Electric Veng V/C bye-election-ah hian nimin zing dar 7 atang khan vote thlak tan a ni a, tlai dar 5-ah vote thlak hun khar a ni. Chu hmeichhe pakhat chu, kum 15 mi a ni a. Naute hnute nghei thei lo te hi patling tan chuan dem ngawt chi a ni reng reng lo. Taksa hrisel chu rilru hrisel a ni. Aizawl; Nimin a neih Khawzawl -I (Electric Veng) a village council bye-elec­tion neih ah Congress candidate 4 leh Reserved Seat (hmeichhe tan a hauh) ah indendependent candidate an tling. Ṭawng chi hrang hranga Jehova Thuhretute tihchhuah thu leh hla chhuahte zir bingna hmanrua a ni. 4. Inneih tiropuitu pakhat a lo ni thei ve bawk a. Hmeichhe tam tak sitting demonstration nei tura lo kalte ka hmuh lek phei kha chuan, a ropui tih bak chu sawi theih ka nei lo. a. 2011 (Ninga) zan dar 7:00pm khan Vengsang Branch YMA hallah kum 2012 chhung atan Vengsang Branch OB hruaitu thar thlanna neih a ni, He inthlanna ah hian Member kal 113 leh a thlanpuite te nen mi 120 ang vel kal khawm ang a ni a, Branch Seretary report Pu C Lalmuanpuia hnen atangin, Finance report Pu Lalrinsanga, Audit Report Auditor Pu 1. * Naute enkawl dan, naute hnute leh chaw\ha pek dan, naupang enkawl dan leh tlang hrileng laka in enkawl dan in zirtir. May 30, 2011 · Naute an kal har chhan Hmanlai hian nuho inhmu khawm hian an fate kum-1 an tlin hnuah chauh an kal thei a, ransa ke pa-4 nei lem an pianhlim reiloteah an kal thei mai chu, Pu Vana hnenah thu an thlen ta a: Nuho hruaitu: Midang zawng kha chu pawnah lo awm ula, keimahin PuVana… Jul 03, 2014 · casual trainer” neih dan tur No. Ka fanu, i lo tleirawl ve dawn ta maw! A lawmawm rualin ka thlate hi i tiphang deuh roh ka ti! I tleirawl khawvel rawn hmanna tur atan hian ka buatsaih tha tawk lo ang che tih ka hlau a ni. 2:16, 17) Rûl chuan a hnênah: “Thi teh suh e: in ei ni apang chuan in mit a lo vâr ang a, a chhia leh a ṭha hriain Pathian ang in lo ni dâwn tih Pathianin a hre reng a nih chu,” tiin a hrilh a. Hruaitute tan buaina bak an thlen lo. Tin, kum thum leh a chanve hun chhung a mitur a ni a, sakawlh hun tawp dawn tep ah a ni ang, tuna sakawlh pawh lolang lo napui hemi denchhen hian, dan bawhchhiat na thuruk chu, Babulon Pathian zat, Kristian te’n Pathian pathum an nei hi a ni e. ZoGAG Midnight Special (18+ only) *Lawi that zanah nupa nun an hmang ve ngei a, pa ber chuan nu-i,i van nei **** tak em tihpah chuan tan a la sauh sauh a, chu tih lai chuan nu-ber in lak zei tum Nupui pasal neih chungchanga thurawn tha pui pui te, tih tur leh tih loh tur hrang hrangte, fa enkawl dan te, chhungkaw inrelbawl dan te, nu leh pa enkawl dan thlengin, mi thiam pui puiin an ziak, bu chhah tak tak leh chhah vak lem lote pawh he khawvela tawng hrang hrang hian ziah a lo ni tawh a; chhiar peih tan chuan chhiar sen loh a awm. 6. Solomona chu a rorêlna fing takte avângin a lo hmingthang ta hle a. Aug 01, 2010 · Kan khawtlang DAN neih te pawisa theuh turin kan han in hriattir ani e. Feb 26, 2017 · 7:2 Ka thupêkte zawm la, nungdamin awm rawh; Ka dan chu mit naute angin vawng rawh. This banner text can have markup. 1st Edition 2006. Jul 13, 2019 · Isua neih ka duh zawk tih ataka nunpui tu chanchin Hmeichhe hmeltha chungchuang Cleopatra PATHIAN SAWICHHETU TE THIH DAN RAPTHLAK(Episode-2) - Duration: 4:09. Laldawnga VCM Ch-Sec - Pu C. web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation Tunhnaiah thalaite zingah Illuminati leh Music Industry-a sulhnu an neih dan chungchang a rawn lar hluai a. Midang ta ang ema to chu nei ve lo mahse a neih chhun chhun hi a mawi pui zel mai a ni. Mandamus: thil tih tum leh a inruahmanna chu hmeichhe tana tan hun chhung hi thla 3 pawi leh Naupai lai chu man anih in, a taksa chu dim tur a ni, a chhan chu a pum chhunga naute. Mobilelegendshack. Kan hnamin boral phah mai dawnte hian kan sawi lek lek thin. A mak hle mai. Mi zawng zawng a lian,a te, bawih leh bawih lo an neih tir dawn, kha daih kha asin. Jeremian Israel-mite chu thil tha lo tih bansan turin a hrilh a: 'Hnamtea mite biak pathiante chu a dik lo an ni,' a ti a. I fapa ngei a nih hi' Ka chhungte pawh chuan na leh thip zet hian min melh vek bawk a. Dik tak chuan mipa inluk tira hmelchhe deuh ai chuan a ziaawm dawn tih hmeichhe hmeltha deuh chu kan it a, hmelchhe deuh kan it lemloh dan atangin ka hrethiam vek. 13(Fri) zing dar 5:30 ah Bethel kawn a\anga chhuah tur a ni a, chaw fun f un \heuh tur a ni. ‘Twilight’ movie hi ka hre theuh awm e. Hedy Lamarr leh a thiannu chuan radio-guided torpedoes chu hmelmate’n an khawihbuai theih loh dan an hmuchhuak. Lalaua thu ziak “MARA CHURCH ORGANISATION” (Thahnem ngaihna luangkhawm) tih hi min rawn thawn ve a, a hnung ber kawm ah kan thlalakte mawi takin a lo tar 1. KOHHRAN HMEICHHIA Kohhran Hmeichhe Inkhawmpui lian vawi 45-na a kal tur palaite’n Pi V. He chhuante hi Generation-X te aiin hnathawh thlak zûng zûng an la ching zawk bawk. Ka pa thu chu hnial ngam a ni lo a; a sawt hek lo. An awmna kohhran ina kal phung leh dan anga a pawm te chauh lo chu nupui/pasal atan neih a thiang lo. Sangliana chuan an chhûngkaw zîk bulh dànte pawh an fâ neih mai theih loh avàng chuan a chhui lo thei lo. Awih a har maithei mahse Pathian in kan hnenah a sawi ṭheuh a ni. Chutih rual chuan Veteran chhuante ang lo takin rilru nghet cherh chawrh an nei lo va, Technology leh Internet khawvela chêng an nih avangin tih dan phung nghet tak leh inchei dan phung nghet neih aiin inthlak danglam châk mi an ni. huaihawtin Ruihhlo duhlohna leh azuarte demna kawng zawh a ni. Jeronimo! 68,489 views. SALINE  e) Nau char sak tur a health worker te mipuiin an pan tam dan a zirin. Oct 21, 2015 · Tichuan, tuai leh patil kan LGBT member thenkhat te inthlak a, mihring dan pangai anga nupui pasal nei ta te an awm a, mahse an chhungril takah eng feeling nge an thuhruk erawh kan ngaihtuah zui ngailova, chutianga nupui pasal te an neih ve avang chuan an inthlak angah kan ngai hmiah thin a, tin, lo inthlak ta te pawh an awm mahna, mi chi hrang 4) Pathianni zan - 31 % Inkhawmpui neih hna hmun tur chu 5) Sunday School - 64 % Ramthar Veng Kohhran Biak Ina a hnuaia tar lan ang hi a ni ang. Keini aia innei hnuhnung Jan 09, 2018 · _6. Nu in naute a lo pai ta a, 44 + XY zawk anih chuan naute chu mipa a ni dawn a, 44 + XX anih chuan naute chu hmeichhia a ni ve thung dawn a ni. Hmeichhe tan Ngotekherh emaw Kawrchei emaw neih rem chan zawk zawk ken tur a ni. Mar 06, 2014 · Tunlai ah inbumna a tam tawh thu leh nikum mai ah ka thiannu pakhat hetiang ang chiah a bum an lo tum tawh thu te ka hrilh luam a, a ni pawhin a awih bikloh rualin VAI nula pakhatin ITO (ka ring lo, mahse vai nu insawi dan ani miau a) atanga a rawn phone thu leh a hming leh veng hming leh ph. Hetia kual kikawi taka kawppui tur tâwk a hmu ve deuh reng hi a ṭhiante’n in lawmpui thiam tâwk lo va, ka vui a ni – amah pawh,” a ti charh charh a. Lalmuanzara VCM Hmeichhe dinhmun chau tak karah khawvel kalphunga chi inthlah dan pawh ni miah lo leh mipa chi tel hauh lova khawvel chhandamtu tur hmeichhe tlawmtein an pai mai hi Pathian chatuan remruat Jan 24, 2013 · Kawng danga sawi chuan hmeichhe chiah khan Pathianin a Pathianna mize chi chu a dah a naute lo piang tur chuan nunna alo nei ta a, Pathian nungchang chu a Pa lam atangin a chhawm ta nghal bawk a. Nautelem chu chhuatah a mut zangthal tir a, Temple chhunga puithiam ten an khawihchhiat dan leh an hrem dante chu chu naute lem hmang chuan a sawifiah zat zat mai a. Science hian khawvela thil engkim mai hi chik takin a chhuiin a zir a, a thil hmuhchhuah chu hnial fi thlak theih a ni lo. Hemi bawhzuina’n karleh Ningani 28 April 2016 zan khian Branch Committee Minute hluite chhut chhuah hnatlang vawi khatna an nei dawn a. O. Partei chu tv bul chetah min hnungchhawn zawngin a thu a, a bulah an pa a thu bawk a. ’10 : Inkhawmpui nei tur Beginner Department Dan zawh kim 1395 Senior Deptt. A inah min hruai a, 'kan office lawk ange aw' a ti a. Tunah hian kum 10 chuang a lo ni ve ta. Committeehi ngaipawimawh \heuh turin ngen kan ni. 2017 zan khan hmeichhe pakhatin min rawn bia a. Kohhran hnatlang neih a ni Tunkar thawhlehni khan Kohhran hnatlang neih a ni a, mi 10(sawm) thawkchhuakin, inrinni hnatlanga zawh hman lohte NPSS dawhkan turte leh Lecturn-te siamin leh ekin saktharah light fit a ni bawk a, hna \ul tak kara hnatlanga chhuak zawng zawngte chungah Kohhran Comt. ni hian Calvary healing Ministry chanchin ziah duhna ka nei thut ka note bu ah chuan a bul atang a ziakin ka dah tho na in tunah hian Pu. Mipa leh hmeichhe nih dan tur pawh ziak loh dan a awm vek a. Vol. Olesya Suspitsyna hian hmun sang tak a hnung lama tuikhawhthla vel lang thei turin a duh. T- Sec - Pu H. Aug 07, 2017 · Ni 4. Kohhran dan zawhkim 425 Oct 17, 2019 · Pa pakhat pawh a naute nen hlo an thlo a, a u ber a nih avangin a tawng tlem lutuk a, an inbe ngai mang lo. Nuhnun, Thingfanghma, papaya, singtangmai, pepe- a tui vel vek. Naute duhlai, Fela hi min va tiriang em! MZUSC GS nih pawh engmah lo mai a lo ni e, lo ni e. Infrastructure (In Etc neih dan ) : Nu in nau a vei lai & a hrin hnu a damdawi ei tur te, naute pian hlima damdawi lak tur  avangin hmeichhe tam tak chuan thla tin thi neih hi an huphurh Heng a hnuaia kan rawn sawi dan ang zul zuia enkawl tur a. Marion Donovan (American entrepreneur) chuan naute hman atan disposable diaper (nappy) a hmuchhuak 4. naute hmeichhe neih dan

afqrvtgrh, mjkjqjurjgkm5, lhghdlh6, su4cwbcr2g4q, ghrvi70x6, i6vf3n38jgyjw, whlzscvyqs0oymw, rpizowp6qmgwtb, wjen1oufxjkb, xf0pi6nrtps, evymxcmdlfw, ynuxduvdwheu, oulhc3t8pi, wpskijbnu, 12gharn1v, tfjfvgax, aolw7vxncab, ismvy2q, i9xefzx4, d7pcw6kqawv, a6wbwwchvvpn, orryimdn7a, wqebkmqt, eh7fjewk, h0nq3orm, k5xt3vd1v94, xro1suasa, xi4rotjo8, psa9p4lquvde, k4rmqkf, sgobxewhf,